Duben 2005

Velikonoce 2005

VELIKONOCE 2005

Neboť v Kristu Bůh usmířil svět se sebou. Nepočítá lidem jejich provinění a nám uložil zvěstovat toto smíření. 2 Korintským 5,19
Pro Krista, pro jeho zásluhy, nám Bůh nepočítá naše provinění. Tuto zprávu smí slyšet každý z nás. I ten, kdo není šťastný. I ten, kdo si nevěří. I ten, kdo má svědomí obtížené vinou protože selhal. I ten, komu bylo ukřivděno. I ten, komu se daří dobře a je Bohu vděčný. Člověče, pro Kristovu oběť jsi smířen s Bohem, tvá provinění se ti nepočítají!

2K 5,19-21 velkopáteční

Neboť v Kristu Bůh usmířil svět se sebou. Nepočítá lidem jejich provinění a nám uložil zvěstovat toto smíření. Jsme tedy posly Kristovými, Bůh vám domlouvá vašimi ústy. Na místě Kristově vás prosíme: dejte se smířit s Bohem! Toho, který nepoznal hřích, kvůli nám ztotožnil s hříchem, abychom v něm dosáhli Boží spravedlnosti.

Ř 15,1-2 Úžas nad vlastní vírou? Úžas nad Kristem!

Pavel varuje před křesťany, kteří mají zalíbení sami v sobě. Podle něj jsou to ti, kdo jsou přesvědčeni, že oni hoří jen pro pravdu. Že oni na rozdíl od jiných, zastávají čisté učení. Že oni to mají v hlavě srovnané a mají před sebou jasný program.
Jsou to lidé, kteří došli daleko. A zabývají se otázkami víry více než druzí. Zabývají se otázkami života a smrti. Zabývají se mnoho otázkami po Bohu, po jeho vůli, po jeho činech.