Bienále pro Diakonii v Brně

Od 13. do 17. listopadu 2013 bude v Brně probíhat IV. ročník projektu Bienále pro Diakonii, který pořádá Diakonie Českobratrské církve evangelické. Volným tématem letošního Bienále je „Otevři oči mé, abych spatřoval divné věci“. Akci zahájí v prostorách Blahoslavova domu koncert Jana Budaře, následovat bude dobročinná aukce.

„Této charitativní akci věnují domácí a zahraniční umělci svá díla, která budou prodávána a dražena na dobročinné aukci. Výtěžek poputuje na výstavbu Chráněné bydlení pro osoby se zdravotním postižením a seniory v Nosislavi,“ přibližuje akci její hlavní koordinátorka Anežka Luklová.

Každý večer si návštěvníci budou moci zakoupit výtvarná díla, která jejich tvůrci věnovali bez nároku na honorář, a podpořit tak činnost Diakonie a výstavbu Chráněného bydlení v Nosislavi. „Jedním z důvodů, proč organizujeme Bienále, je také zviditelnění činnosti Diakonie. Brněnská pobočka navíc slaví dvacet let, chtěli bychom to tedy tímto způsobem oslavit, propojit a přitom nabídnout zajímavé kulturní akce,“ vysvětluje ředitel brněnské Diakonie Jan Soběslavský.

Podrobný program naleznete na stránkách www.bienaleprodiakonii.cz.